Започнахме с един бирен бар. През 2015 г. създадохме „Котка и мишка“, влагайки цялата си страст. Без да очакваме се оказахме в основата на прераждането на Капана, а заведението бързо се превърна в емблема на новия живот на творческия квартал. Разнообразието от над 150 вида пиво от различни точки на планетата, както и отличителната концепция, знаковия дизайн и страхотния персонал, направиха мястото любимо на пловдивчани и задължителна спирка за всеки гост на града.

Работа и забавление

Посетителите ставаха все повече и все по-пъстри. Поради големия интерес, превърнал мястото в институция, не спираме да се развиваме, за да отговорим на потребностите на нашите клиенти и приятели. Ние работим и творим в помещенията над култовия бирен бар „Котка и мишка“ от самото формиране на квартала и отдавна искаме да споделим това усещане. Затова създадохме Cat & Mouse Coworking – споделено работно пространство, привличащо креативни и предприемачески настроени личности, търсещи място, където да превърнат идеите си в реалност. Cat & Mouse Coworking доказва, че в творческата атмосфера на арт квартала на Пловдив, има място не само за забавление, но и за генериране и концентриране на идеи, потенциал и работна енергия.

Споделеният офис привлича хора с разнородни професии и опит и създава чувството за общност. Непосредствената близост на бара и коуъркинга позволява смяна на работната обстановка по всяко време и дава възможност за редуване на работата с удоволствието.

Приятен и бавен бохемски живот

Като естествено продължение на лежерните вечери под тепетата се роди MouseHouse – къща за гости вече с два адреса в центъра на Пловдив. За първата си локация избрахме да не излизаме от пределите на Капана. MouseHouse е разположена на тиха улица в творческия квартал, само на няколко стъпки от най-големите забележителности и на 50 метра от „Котка и мишка“. Втората ни локация е пресечка на Главната улица – съвсем близо до стълбите на Каменица и Италианската улица. MouseHouse не е просто къща за гости. Чрез нея ние се стремим да изразим идеята си за приятен и бавен бохемски живот в Пловдив.

Да преживееш Пловдив като местен

За да допринесем за пълноценното изживяване на посетителите под тепетата, създадохме дигиталния пътеводител Lost in Plovdiv. Това не е просто гид, а субективен компас и фактор за истински значимите неща наоколо, за скритите съкровища, за историята, за местата под тепетата, които си заслужава да бъдат посетени и за всичко интересно, случващо се в и около Пловдив. Сайтът е двуезичен,списва се на английски и български език, защото искаме важните неща за нас, пловдивчаните, да бъдат достъпни за всички.

Cat & Mouse Experience

Всеки наш проект е роден от желанието ни да покажем нашите възгледи за това как се забавляваме в Пловдив, как работим и как почиваме. Обединява ги отношението ни към всяко нещо – лично, с уважение и внимание. Това се усеща не само при общуването ни с хората.

Всяко едно помещение в бара и коуъркинга и всяка стая в къщите ни за гости са реновирани с изключително уважение към историята на мястото и внимание към всеки детайл. Дизайнът залага на естествените материали като дърво, метал, тухла и мрамор, които се вплитат умело, за да създадат истинска наслада за сетивата. Не понасяме имитациите и това ни накара да създадем обзавеждане, което е почти изцяло ръчна авторска изработка. Опитахме се да съхраним духа на всяка сграда, в която се помещаваме, като същевременно изразим огромната си страст към дизайна. Нашите проекти се допълват, а обединяващ за тях е стремежът към автентично преживяване.

Медиите за нас

Името "Котка и мишка" се появява често в медии като The New York Times, National Geographic, както и в редица travel блогове.