Защо да изберем споделено работно пространство

Появата на споделените офиси през последното десетилетие изцяло промени представата ни за работна среда. Коуъркингите не случайно са предпочитано място за предприемачи, фрийлансъри и дигитални номади – те се отличават с вдъхновяваща атмосфера и са перфектното място, където да превърнете идеите си в реалност.

Предимствата на коуъркинга

Смисъл от работата в коуъркинг намират не само хората от свободните професии. Фирмите също могат да се възползват от техните предимства. Ако компанията ви се състои от малък екип, просто е безсмислено да създавате офис. Да намерите подходящото за вашия бизнес пространство, е не само трудно, но ако държите то да е на комуникативно място в центъра на града, е и скъпо. Освен наем обаче традиционният офис предполага и други разходи – за обзавеждане, за ток и вода, за интернет, за поддръжка и почистване , както и за кафе и вода за екипа. Можете да си спестите всички тези разходи като изберете коуъркинг.

Друго предимство на споделеното работно пространство е, че не се обвързвате с дългосрочни договори, а плащате членство. Това означава, че ако решите да се релокализирате, можете да го направите безпроблемно и по всяко време.

Нетуъркинг в непринудена обстановка

Безспорно едно от нещата, които превръщат коуъркинг пространството в такова популярно явление, е, че то е перфектната среда за създаване на нови контакти. От това предимство могат да се възползват както отделни независими фрийлансъри и предприемачи, така и различните стартъпи и бизнеси. Споделеният офис събира хора с разнородни професии и опит, а възможността за запазване на място за ден, седмица или месец гарантира постоянно текучество на нови и свежи лица. Вероятността да срещнете интересни хора, от които да научите нови неща или които по някакъв начин да са ви полезни, тук е много по-голяма. Споделеното работно пространство е идеалното място за създаване на професионални контакти, намиране на съмишленици и нови клиенти в непринудена обстановка, избягвайки напрежението на официалните нетуъркинг събития. Това до голяма степен се дължи и на специфичното чувство за общност, което непременно ще усетите още през първия си работен ден в коуъркинга. Нещо, което няма как да получите в традиционния офис.

Независимо дали работите на свободна практика или сте малка фирма или стартъп, коуъркингът е най-логичното решение за вас. То ще ви спести значителни разходи, а стойността, която ще получите многократно надхвърля цената. Тук можете да срещнете други професионалисти, с които да обмените идеи и опит, както и потенциални нови клиенти,а уникалната работна атмосфера ще увеличи продуктивността ви и ще ви помогне да реализирате всяка поставена цел.