Споделените работни пространства предлагат възможности за сътрудничество с други професионалисти, създаване на начин на живот, подходящ за вашата работна етика и решителност и по-лесно разграничаване на личен и професионален живот. Но и често новото място може да е повод за разсейване и начин за отклоняване от специфични задачи. Точно за тези случаи екипът на Cat and Mouse Coworking предлага за вас 8 изпитани трика, с които да повишите продуктивността си и да си осигурите концентрацията в моментите, когато това е нужно

Изберете подходящото коъуркинг пространство

Най-общо казано то трябва да отговаря на личните ви предпочитания и специфични професионални изисквания. Въпроси като има ли достатчъно добро осветление, има ли възможност и за работа на открито, има ли кафе и допълнителни предимства са от немалка важност и допринасят за правилния избор. Преди да подпишете договор за наем, уверете се, че се чувствате комфортно в пространството. Може да направите пробен ден или седмица, за да се потопите в атмосферата и да „усетите“ мястото.   

Носете слушалки, дори и да не слушате музика

 Хората около вас непрекъснато ще се разхождат, водят разговори или ще идват и ще си отиват. Всички тези разсейвания могат лесно да бъдат избегнати със слушалки. Дори и да не желаете да се разсейвате с любимо парче, носенето на слушалки намалява звуците около вас, така че е по-лесно да се абстрахирате от шума наоколо.

Правете планирани почивки

Когато професионалистите, с които работите, знаят, че правите почивки в 10 часа сутринта и на обяд например, вероятността те да се свържат с вас през това време се увеличава. Нетуоркингът е изключително важна част от работата в споделено работно пространство, но винаги се уверявайте, че не смущавате околните и не ги откъсвате от някоя текуща задача.

Отървете се от разсейващите фактори

Ако дейността ви е напрегната и вниманието ви лесно се отклонява, изберете да не виждате какво се случва във вашето коуъркинг пространство, ви помага да избегнете разсейването. Изберете бюро далеч от разговор или просто обърнете гръб, за да се съсредоточите върху работата си.

Чисто и подредено работно пространство

Няма нищо по-стресиращо и непродуктивно от купчини хартия, които ще паднат от бюрото ви и преливаща кофа за боклук. Чистото и подредено работно пространство създава привлекателно място за работа затова периодично премахвайте ненужните документи и ги складирайте в офис органайзери.

Когато сте заети, избягвайте импровизирани срещи

Непланираните, импровизирани срещи могат да изгубят много време и да преобърнат из основи графика ви. В случай че нещо се проточи по-дълго от обикновено, просто се извинете и насрочете разговор в удобно за вас и събеседника ви време.

Дневен график

 Когато отивате на работа всяка сутрин, планирайте деня си и направете списък с работата, която трябва да свършите. Отбелязването на последния елемент в края на работново време ви мотивира да направите същото нещо отново на следващия ден.

Поглезете се

Не позволявайте на крайните срокове и работните дни да стресират максимално тялото и здравето ви. Поглезете се след дълъг работен ден или след като сте приключили проект, върху който сте работили от седмици. Това допълнително ще ви зареди с положителни емоции и ще ви мотивира за следващи бизнес начинания!