Всички си правим планове за следващите 12 месеца, независимо дали са по-скромни и лесни за изпълнение, или големи и изискващи повече време да бъдат приведени в действие. В края на всеки период пък, най-неприятното чувство е, когато разберем, че дадена цел не може да бъде изпълнена, най-вече поради грешно подреждане на приоритети или недостатъчна мотивация. И за да не изпитваме в края на 2022-а това усещане, екипът на Cat and Mouse Coworking подготви за вас няколко необходими промени в ежедневието, които правят всеки стремеж по-достъпен и лесен за постигане!

Излезте от зоната си на комфорт

Две неща, които са напълно несъвместими, са постигането на големи цели и запазването на комфорта. Първото изисква да сте много упорити и силно вдъхновени, а това обикновено не се случва на рутинно място. Тези малки рискове извън собственото удобство могат да бъдат съвсем дребни, като например да се събудите 15 минути по-рано, за да направите сутрешна разходка, да се присъедините към книжен клуб, който ви запознава с нови хора и теми, или да започнете нов бизнес, изискващ  частица от времето ви. Но всичко това гарантирано ще ви мотивира да се впуснете в предизвикателството с всички сили и да работите по-здраво, за да успеете.

Грижете се за собственото физическо и психично здраве

Да останете здрави е най-добрият начин да се уверите, че умът ви ще е ясен и готов за работа. Чувството на мудност в ежедневието може да ви отблъсне от желанието да вършите основните си задължения и още повече да ви отдалечи от целите, които сте си поставили. Всеки знае колко важно е да пиете достатъчно вода и да спите, но има още един куп наглед незначителни неща, които могат да повлияят на мотивацията и психиката ви. Ако прекарвате цял ден, гледайки екрана на компютъра, стойте далеч от телефона или телевизора през нощта. В случай че постоянно провеждате разговори на работното място, опитайте се да фокусирате енергията си върху 10-минутна тиха медитация у дома, за да изчистите мислите си и да пренастроите приоритетите си. Ключът към успех е преди всичко у нас самите, а гаранцията за постигането му зависи и от състоянието, в което се намираме ние към дадения конкретен момент.

За да увеличите производителността си, започнете с промяна на ежедневните си навици

Ако следите редовно блога ни, вероятно сте се запознали с нашите 8 начина да повишите продуктивността си, насочени специално към работещите в споделени пространства. При тях сами ще забележите, че понякога съвсем рутинни действия и навици отнемат прекалено много от времето и вниманието ни. Например за някои хора изключително разсейващо действа постоянното проверяване на пощенската кутия. В тези случаи просто установете интервал, на който да го правите, без да рефрешвате и да си отвличате вниманието постоянно. Друга дейност, която често пречи на по-високата производителност, са импровизираните срещи, отнемащи прекалено много време. За да ги избегнете, направете си стриктен план за деня и не си позволявайте да се отдалечавате от точките в него! Повишаването на продуктивността, вследствие на премахването на разсейващите фактори, винаги е стимул да вложите допълнителната енергия в по-усилена работа за постигане на вече заложените цели в личен и работен аспект.

Разширете мрежата си от контакти и бизнес партньори

Работата в мрежа или т.нар. нетуъркинг е ключът към множество успешни бизнеси и постигнати резултати. Намерете хора с подобни планове или такива, които вече са преминали желаното от вас ниво. Създайте си контакти с тях и прилагайте в своята работа това, което е успешно като пример.

За тази цел съумявайте въмножно най-ефективно да се възползвате от различните личности, с които работата в споделено пространство ви „среща“ ежедневно. Интересувайте се от тях и усвоявайте техните положителни навици и подходи. Осмелете се да погледнете себе си и средата през техните очи и само така може да намерите неподозирани до момента пътища за постигане на своите стремежи.

Винаги записвайте желанията си, за да можете в края на заложения период да си направите реална равносметка докъде сте стигнали. Не забравяйте да празнувате всяка малка победа и продължавайте да надскачате себе си с всяко ново желание.